Γαλλική Φιλολογία – Πανεπιστημιακά – Κατατακτήριες Εξετάσεις

 

Τα Τμήματα Γαλλικής Φιλολογίας Αθηνών (ΕΚΠΑ) & Θες/νίκης (ΑΠΘ) αποτελούν δύο από τα συνολικά 11 ξενόγλωσσα πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας και προσελκύουν ένα έντονο ενδιαφέρον που αυξάνεται όλο και περισσότερο στις μέρες μας. Αυτό συμβαίνει λόγω αφενός της πάντα γοητευτικής Γαλλικής γλώσσας και του αντίστοιχου πολιτισμού που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στα ευρωπαϊκά πολιτιστικά δρώμενα της νεότερης ιστορίας (λογοτεχνία, ιστορία, κλπ) και αφετέρου εξαιτίας της αυξανόμενης σημαντικότητας του γεωπολιτικού ρόλου της Γαλλίας στην σύγχρονη Ευρώπη. Η αναβάθμιση της Γαλλικής γλώσσας σε σχέση με κάποιες πτωτικές τάσεις που παρατηρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια είναι πλέον ένα αναμφισβήτητο γεγονός.

Αυτοί οι δύο παράγοντες σε συνδυασμό με τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης σε τομείς όπως η δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, η μετάφραση, η επικοινωνία & δημοσιογραφία, η διπλωματία, οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η δυνατότητα επικοινωνίας και ζωής σε γαλλόφωνες χώρες (Γαλλία, Καναδάς, Ευρωπαϊκές χώρες όπως Βέλγιο, Λουξεμβούργο, κλπ.) έχει καταστήσει τα δύο αυτά Τμήματα εξαιρετικά σημαντικούς πόλους έλξης, τόσο για τους νέους υποψήφιους φοιτητές όσο και για μεγαλύτερους υποψηφίους Κατατακτηρίων Εξετάσεων που διαθέτουν ήδη ένα πτυχίο και επιθυμούν και το πτυχίο της Γαλλικής Φιλολογίας.

Μέσα σε αυτό τα πλαίσιο, έχουμε εδώ και 15 χρόνια αναπτύξει ένα αντίστοιχο πλαίσιο εξαιρετικά αποτελεσματικής υποστήριξης των φοιτητών της Γαλλικής Φιλολογίας που δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν επιτυχώς την φοίτησή τους για πολλούς λόγους, όπως δεικνύεται από τα πολυάριθμα -πάντα ονομαστικά- θετικά αποτελέσματα που παρατίθενται.

Στην πραγματικότητα είμαστε η μοναδική περίπτωση λεπτομερούς αναφοράς και ανακοίνωσης Ονομάτων Επιτυχόντων της δουλειάς μας στον τομέα αυτό, πράγμα που χαλυβδώνει την αξιοπιστία μας και κάνει τον κάθε φοιτητή ή υποψήφιο που απευθύνεται σε εμάς να μας εμπιστευτεί και να αισθάνεται απόλυτα σίγουρος/η για την επιλογή του.

Τα μαθήματα που υποστηρίζονται καλύπτουν όλα το φάσμα της Σχολής, τόσο Λογοτεχνία – Πολιτισμό – Ιστορία – Μετάφραση, όσο και Γλώσσα – Γλωσσολογία, κλπ. που υπάρχουν στο αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών. Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι η ευελιξία και η μεγάλη ταχύτητα κάλυψης ύλης σε λίγα μαθήματα, αν αυτό είναι εφικτό από την πλευρά του φοιτητή. Έτσι δε χάνεται χρόνος, κόπος και, φυσικά, χρήματα, σε περιττές επαναλήψεις που τραβούν σε μεγάλο βάθος χρόνου και απογοητεύουν τον/την φοιτητή/τρια.

Ενημερωθείτε για τα ιδιαίτερα μαθήματα, τα μαθήματα σε group, πακέτα μαθημάτων αλλά και άλλες δυνατότητες υποστήριξης στο  6973 034528 ή/και στο mail: st_kourneta@yahoo.gr

Εδώ (υπό κατασκευή ο σύνδεσμος) μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένα ΟΛΑ τα αποτελέσματά μας (μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας ανακοίνωσης ονομάτων) τα τελευταία έτη.

Όλη αυτή η πρότερη εμπειρία έχει αξιοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία στον πολύ απαιτητικό τομέα των Κατατακτηρίων Εξετάσεων της Γαλλικής Φιλολογίας Αθήνας & Θεσ/νίκης, με αντίστοιχα ορατά αποτελέσματα, πρωτιές & διακρίσεις.

Συγκεκριμένα και ενδεικτικά:

Αποτελέσματα Κατατακτήριων Εξετάσεων Γαλλικής Φιλολογίας Αθηνών και Θεσ/νίκης.

ΕΚΠΑ 2020

1η ΠΡΩΤΗ  πέρασε η Αγγελική Παπανικολάου, με πρώτο πτυχίο Οδοντιατρική Σχολής, ΕΚΠΑ

Τελική βαθμολογία:  54/60

2ος (ΔΕΥΤΕΡΟΣ) πέρασε ο  Ιωάννης Ukinzam, με πρώτο πτυχίο Διοίκηση Επιχειρήσεων ΤΕΙ Αθηνών.

Τελική βαθμολογία: 49,5/60

4η (ΤΕΤΑΡΤΗ) πέρασε η  Μαρία Τιακούδη, με πρώτο πτυχίο Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, ΕΑΠ.

Τελική βαθμολογία: 42/60.

 

Κατατακτήριες ΕΚΠΑ 2018.

1ος (ΠΡΩΤΟΣ) πέρασε  ο Τόμασεν Ζοναταν-Ζυλιέν – Σωκράτης, πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθήνας.

3η  (ΤΡΙΤΗ) πέρασε η Άννα- Μαρία Δουκάκη πτυχιούχος Ελληνικής Φιλολογίας.

6ος (ΕΚΤΟΣ) πέρασε ο Μάριος Καμπάκογλου, Ph.D Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Cambridge.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΑΠΘ)

4η (ΤΕΤΑΡΤΗ) πέρασε η Θεολογία Ιορδανίδου, πτυχιούχος Ελληνικού Πολιτισμού (ΕΑΠ).

 

ΑΘΗΝΑ 2017 (ΕΚΠΑ)

5η (ΠΕΜΠΤΗ) πέρασε η Σοφία Κλειώση με πρώτο πτυχίο στην Θεολογία Αθηνών.

Είπαν για εμάς

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη!!! Η εξειδίκευση της Καθηγήτριας στο αντικείμενο και οι γνώσεις της σχετικά με τις απαιτήσεις της Σχολής αποτέλεσαν για μένα σημαντικό παράγοντα στην επιτυχία μου στις Κατατακτήριες Εξετάσεις! Η εμπειρία της, το υλικό και οι σημειώσεις που προσφέρει, η σωστή καθοδήγηση και ο συντονισμός στην οργάνωση της ύλης με βοήθησαν πραγματικά στην επίτευξη του στόχου μου! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Yannis Ukinzam, επιτυχών του ΕΚΠΑ (2ος), 2020.

Εξαιρετική Καθηγήτρια, άρτια οργάνωση των μαθημάτων και άψογη προετοιμασία των υποψήφιων φοιτητών της Γαλλικής Φιλολογίας! Έτσι η επιτυχία είναι σίγουρη!

Μαρία Τιακούδη, επιτυχούσα ΕΚΠΑ (4η), 2020.

Μενού