Η Ομάδα μας

 

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΝΕΤΑ

Η Μαρία Κουρνέτα γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα όπου εργάζεται ως  Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και μεταφράστρια, ενώ είναι μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει σπουδές στην Αγγλική Φιλολογία Αθηνών (ΕΚΠΑ) και εκτενείς μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία, τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, την Μετάφραση και την Εκπαίδευση τόσο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (M.A Eυρωπαϊκής Λογοτεχνίας & Πολιτισμού), όσο και στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πατρών (ΜEd Σπουδές στην Εκπαίδευση). Από το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 συνεχίζει ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΕΑΠ σε δύο νέα μεταπτυχιακά προγράμματα παράλληλα: στο ΜΠΣ Φιλοσοφία & Τέχνες και στο ΜΠΣ Σύγχρονος Ιταλικός Πολιτισμός & Ειδικά Ζητήματα Ορολογίας & Ερμηνείας. Γνωρίζει, επίσης, την γερμανική και γαλλική γλώσσα.

Ιδιαίτερη θέση στα ενδιαφέροντά της κατέχουν η αρχαία ελληνική φιλοσοφία, οι κλασσικές σπουδές και  η σύγκλιση φιλοσοφίας και ποίησης. Στα πλαίσια του πρώτου της μεταπτυχιακού στο ΑΠΘ έχει ολοκληρώσει πρωτότυπη μεταπτυχιακή διατριβή με αναφορά στις άγνωστες, εσωτερικές φιλοσοφικές πτυχές των Ομηρικών Επών Ιλιάς και Οδύσσεια, με τίτλο Το Μυστικό Νόημα: Μια Συγκριτική Προσέγγιση Στωϊκών & Νεοπλατωνικών αλληγορικών αναγνώσεων των Ομηρικών Επών “Ιλιάς” & “Οδύσσεια”.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την εκπαίδευση και την διδασκαλία, επιστημονική ημερίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών με θέμα την “Αστρονομία στα Έπη του Ομήρου: Αστρονομικά Περιοδικά Φαινόμενα και Χρονολογήσεις” (2016), Συνέδρια υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών, κλπ.

Αγαπά ιδιαίτερα την εκπαίδευση την οποία έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών τόσο στον δημόσιο ως αναπληρώτρια καθηγήτρια (13 έτη) όσο και στον ιδιωτικό τομέα σε διαφορετικές βαθμίδες και αντικείμενα. Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών της σπουδών στο ΕΑΠ έχει ασχοληθεί εκτενώς με την ανοιχτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την εκπαίδευση ενηλίκων, την εκπαιδευτική έρευνα και την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Έχει εξειδικευτεί  στην διδασκαλία υψηλών  επιπέδων γλωσσομάθειας της Αγγλικής, όπως τα επιχειρησιακά Αγγλικά και τα Αγγλικά για Ειδικούς Σκοπούς, καθώς και στην στήριξη των φοιτητών στα πανεπιστημιακά της Αγγλικής Φιλολογίας σε Αθήνα και Θεσ/νίκη. Τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνη ενός εξαιρετικά επιτυχημένου προγράμματος για την προετοιμασία πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για τις Κατατακτήριες Εξετάσεις στην Αγγλική Φιλολογία Αθηνών & Θεσ/νίκης με πρωτοφανείς αποδεδειγμένες επιτυχίες,με πρωτιές και διακρίσεις που κάθε χρόνο αγγίζουν το 1/3 των εισαχθέντων στην Σχολή της Αθήνας και το ήμισυ των εισαχθέντων στη Θεσ/νίκη. Άρθρα της σχετικά με το αντικείμενο αυτό έχουν φιλοξενηθεί από γνωστούς εκπαιδευτικούς ιστότοπους όπως το xenesglosses.eu και  το alfavita.gr.

Η διαρκής ενασχόληση με το αντικείμενο και η συνειδητοποίηση της ανεπαρκούς πληροφόρησης των πτυχιούχων που ήθελαν να συμμετάσχουν κάθε χρόνο στην Κατατακτήριες της Αγγλικής Φιλολογίας οδήγησε στην δημιουργία του ιστότοπου aggikiphilologia.gr, όπου στόχος είναι η προσφορά όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών και συμβουλών που αφορούν τις Εξετάσεις αυτές και τις αυξημένες απαιτήσεις τους  και η σταδιακή ανάπτυξή του ως ένα χρήσιμο σημείο αναφοράς για όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν Αγγλική Φιλολογία ή σπουδάζουν ήδη. Επίσης, η  αναφορά και σε άλλα ενδιαφέροντα συναφή αντικείμενα με τα οποία ασχολείται η ίδια και η ομάδα συνεργατών που την πλαισιώνει.

Στο μεταφραστικό της έργο συμπεριλαμβάνονται εκδόσεις που κυκλοφορούν σε Ελλάδα και εξωτερικό στο πεδίο της αρχαίας ελληνικής ποίησης, της αυτογνωσίας, της φιλοσοφίας, της ιστορικής έρευνας,  κλπ. Έχει ολοκληρώσει  την φιλολογική επιμέλεια της ελληνικής μετάφρασης και  γράψει τον Πρόλογο στο βιβλίο «Η Πύλη της Σοφίας», Εκδόσεις Φυλάτος, του συγγραφέα, ποιητή, ακαδημαϊκού, ερευνητή  και Προέδρου του παραρτήματος του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ανκόνα της Ιταλίας, Χάρη Κουδούνα.

Ασχολείται με την ποίηση και την συγγραφή από παιδί, έχει παρακολουθήσει το Σεμιναριακό Μάθημα Συγγραφικής στα πλαίσια των προπτυχιακών της σπουδών με την Καθηγήτρια Δημιουργικής Γραφής, Αμερικανικής Λογοτεχνίας και ποιήτρια Κα Λιάνα Σακελλίου- Schulz (ΕΚΠΑ), ενώ έχει δημοσιεύσει ποίησή της σε διαδικτυακούς ιστότοπους, όπως το  Έννεπε Μούσα της εκπαιδευτικού και στιχουργού Αγγελικής Καραπάνου – συνοδευόμενα από την αγγλική απόδοσή της των στίχων του τραγουδιού Αυτό είναι Αγάπη (transl: This is True Love) του διακεκριμμένου τενόρου Σταύρου Σαλαμπασόπουλου.

Στο Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς ΚΕΦΑΛΟΣ, αναγνωρισμένο για το έργο του από το Υπουργείο Παιδείας, έχει συμμετάσχει αρκετές φορές με την διαδικτυακή και έντυπη δημοσίευση ποιημάτων, αλλά και μιας κριτικής  μελέτης στο Λεύκωμα για την Γιορτή της Ποίησης 2021 & 2022 των Εκδόσεων Κέφαλος. με τίτλο: “Αντικρύζοντας τα Ελγίνεια Μάρμαρα (On Seeing the Elgin Marbles), του John Keats: η έντονη επίδραση της βίαιης αφαίρεσης των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν στην Φιλελληνική Ποίηση”. Έχει, επίσης, συμμετάσχει στο συλλογικό βιβλίο “Ξεθωριασμένες Πεταλούδες” (εκδ. 2022) των Εκδόσεων Αλάτι με τρία (3) Ποιήματά της.

Στοιχεία Eπικοινωνίας

κιν. : 6944-590376,

email: mariakourneta@gmail.com

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΟΥΡΝΕΤΑ

Η Σταυρούλα Κουρνέτα είναι απόφοιτος της Γαλλικής Φιλολογίας Αθηνών (ΕΚΠΑ). Έχει πραγματοποιήσει εκτενείς μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πατρών και είναι κάτοχος Master στην Διδακτική της Γαλλικής ως Ξένης & Διεθνούς Γλώσσας, έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακή διατριβή στην Σημειωτική με θέμα τις Πολιτιστικές Αναπαραστάσεις της Γαλλοφωνίας στα εγχειρίδια της Γαλλικής Γλώσσας στην Ελλάδα. ενώ συνεχίζει με την μεταπτυχιακή εξειδίκευση  (2o Master)  στην Γλωσσολογία για Εκπαιδευτικούς. Έχει εξειδικευτεί με Σεμινάρια Επιμόρφωσης για Καθηγητές στο Centre d’ Approches Vivantes des Langues et des Medias στο Vichy στην Γαλλία, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Clermond Ferrand. Έχει, επίσης παρακολουθήσει, μεταξύ άλλων,  Σεμινάρια  στο Σύνδεσμο Καθηγητών A.P.F και  Σεμινάρια Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων  και Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας  σε αλλόγλωσους στην Ελλάδα. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει αξιόλογες συνεργασίες, όπως εκείνη με το Διεθνές Παράρτημα των “Γιατρών Χωρίς Σύνορα” αλλά και τα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια Κολλίντζας,  την Προετοιμασία για Υποψηφίους για το Διπλωματικό Σώμα, κ.α. Εξειδικεύεται στην υποστήριξη των Πανεπιστημιακών Μαθημάτων της Γαλλικής Φιλολογίας για Φοιτητές των Τμημάτων Αθήνας και Θεσσαλονίκης με χαρακτηριστική ποιότητα και αποδεδειγμένες επιτυχίες, ενώ τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει με επιτυχία την Προετοιμασία για τις Κατατακτήριες Εξετάσεις της Γαλλικής Φιλολογίας.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

κιν. 6973 034528

email: st_kourneta@yahoo.gr

fb: Kourneta Stavroula,

Επαγγελματικές Σελίδες fb: Γαλλική Φιλολογία – Κατατακτήριες Εξετάσεις 

 

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΝΤΟΥΛΙΟΥ

Η Σταυρούλα Ντούλιου είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, της πόλης όπου κατοικεί και διατηρεί δικό της γραφείο. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (2005) διορίστηκε στο Πρωτοδικείο Λιβαδειάς  το 2007 (με βαθμό 8,888 «λίαν καλώς»). Διαθέτει μια ιδιαίτερα αξιόλογη πορεία με πολυάριθμες συνεργασίες με έγκριτους δικηγόρους,  μακρά εμπειρία και εξειδίκευση σε ζητήματα του Αστικού, Ποινικού, Εμπορικού, Εταιρικού και Διοικητικού Δικαίου (ενστάσεις, προσφυγές, επιτροπές δημοσίου, επιτροπές πανεπιστημίου, κλπ.).

Ως ενεργή Συνεργάτης  του www.agglikiphilologia.gr συμβουλεύει και αναλαμβάνει  υποθέσεις που άπτονται των ενδιαφερόντων των υποψηφίων ή/και φοιτητών, όντας ιδιαίτερα εξειδικευμένη στο αντικείμενο, λόγω πολυετούς ενασχόλησής της ως  πρώην  Τακτικό Μέλος της Επιτροπής του Συνηγόρου του Φοιτητή στο ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ  (εκπρόσωπος της φοιτητικής κοινότητας σε υποθέσεις της Πανεπιστημιακής Κοινότητας).

Έχει πραγματοποιήσει τηλεοπτικές εμφανίσεις σχετικά με την “ενδοοικογενειακή βία”. Εκτός από ένα εξαιρετικά αξιόλογο δίκτυο συναδέλφων δικηγόρων και άλλων ειδικοτήτων σε πολλές πόλεις της επικράτειας,  διατηρεί και ενεργές συνεργασίες με Κοινωνιολόγους και Συμβούλους Διαχείρισης Οικογενειακού Προγραμματισμού και Ανθρωπίνου Δυναμικού. Υπήρξε Τακτικό Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου για Σωφρονισμό και Επανένταξη «ΔΙΕΞΟΔΟΣ»,  Αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλίας.

Στα πλαίσια των ακαδημαϊκών της σπουδών της έχει εκπονήσει εργασίες και γνωμοδοτήσεις. όπως π.χ «Αναγνώριση Πατρότητας Τέκνου γεννημένου εκτός γάμου» (υπό την εποπτεία του Επίκουρου Καθηγητή του Αστικού Δικαίου Αποστόλου Χελιδόνη της Νομικής Σχολής του Δ. Π. Θ.) και  «Φυσιογνωμική και Εγκληματίας» (υπό την εποπτεία του Καθηγητή Εγκληματολογίας- Διευθυντή Εργαστηρίου Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής  Δ.Π.Θ., Χαράλαμπου Δημόπουλου), κλπ.

Επιτελεί, δε, εθελοντικό έργο ως μέλος της Εθελοντικής Ομάδας «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ».

Στοιχεία Eπικοινωνίας

κιν. : 6951813145

mail: stavrouladouliou@gmail.com

 

Μενού